Fete Fat-Frumoase. 21 de basme din jurul lumii - Szabo Eniko, cu ilustratii - Karda Zenko

Fete Fat-Frumoase. 21 de basme din jurul lumii - Szabo Eniko, cu ilustratii - Karda Zenko

Product code: 9786069801536
80,00 Lei
-+
Adauga in cos
Titlu: Fete Fat-Frumoase. 21 de basme din jurul lumii
Autor: Szabo Eniko
Ilustrator: Karda Zenko
Varsta Recomandata: 6-8 ani, 8-10 ani
Data publicării: 2022
Tip copertă: Paperback
Nr Pag: 128
Dimensiuni: H: 28cm | l: 21cm
ISBN: 9786069801536
Editura Vellant
 
Fete Fat-Frumoase. 21 de basme din jurul lumii
 
Culegerea de față aduce în prim-plan ideea de feminitate, propunându-și să demonteze prejudecata conform căreia eroinele de basm nu fac altceva decât să țipe la vederea balaurului ori să stea în turnuri, așteptându-l pe Făt-Frumos să le salveze. Subtilitatea, intuiția, gândirea logică, umorul sunt câteva dintre trăsăturile feminine ce ni se dezvăluie subtil prin aceste 21 de povești culese din toată lumea, dovedind că feminitatea nu funcționează drept contrariul masculinității, femeia netrebuind să fie rebelă, să acționeze contra ceva pentru a- și atinge scopul, pentru a trăi o viață împlinită, ci să fie permanent ea însăși.
 
Szabó Enikő este psiholog și folosește basmele în sesiuni de terapie de tip Metamorphoses. Eniko a crescut înconjurată de povești și crede în puterea basmelor de a vorbi despre lumi uitate. Autoarea susține că poveștile sunt adevărate rețete de viață, îmbibate de înțelepciune străveche
 
Karda Zenkő este ilustratoare, artist plastic, scenograf, designer şi și-a găsit vocația in ilustrația de carte. A colaborat cu numeroase reviste pentru copii. Pentru ea, ilustrarea basmelor este o forma de terapie, acestea constituind depozitarele unui tezaur extrem de valoros informații etnografice, istorice etc., care o inspira. Pentru culegerea de față a optat pentru o formă inedită de expresie, prin lut, considerând că, prin fragilitate, dar mai ales prin rezistența sa, materialul folosit surprinde esența feminității. Lucrările ceramice sunt puse în valoare printr-o tehnică aparte, ilustrațiile urmând conceptul unor scene de teatru.
Specifications
Varsta
7-9 ani,  10-12 ani,  13-14 ani
Limba
Romana
Format
Fizic
Disponibilitate
Noutati

Tell us your opinion about this product

Your opinion is very important to us!