Cartea Pasarilor pentru copii - Thornton W. Burgess, cu ilustratii - Louis Agassiz Fuertes

Cartea Pasarilor pentru copii - Thornton W. Burgess, cu ilustratii - Louis Agassiz Fuertes

Cod produs: 9786069402658
60 Lei
-+
Adauga in cos
Autor: T. W. Burgess
Ilustrator: Louis Agassiz Fuertes
Editura: Prospero
Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 304 pagini
Tip coperta: Cartonata
Dimensiuni: 225cm |117
ISBN: 9786069402658
Varsta: 5-12 ani
 
Aceasta carte le este dedicata tuturor copiilor intru intarirea legaturilor de dragoste si prietenie dintre ei si pasari."T.W. Burgess. O minunata enciclopedie îimbracatacu maiestrie în straie de poveste.
In peripetiile sale de-a lungul celor patru anotimpuri, interactionand cu o mare varietate de specii, aproape 100, printre care vrabia Glas-dulce, sturzul Melodiosul, prepelița Bob cel alb, ciocarlia urechiata Hoinara, pitulicea Spiridus, lastunul de mal, graurul pistrui, cucul Cioc-negru, ciocanitoarea Tobosar, cioara Negruta, Bufnita Buhuhu, pescarusul gulerat Galagiosul, uliul porumbar Spaima, sorecarul Coada-rosie, muscarul Vai-de mine, gaita Sammy, pitigoiul Tommy, alaturi de multe alte pasari care se perinda prin Livada Veche, Padurea Verde și prin Luncile Verzi, ghizii nostri, curiosul ingenuu, iepurasul Peter impreuna cu impetuoasa atotstiutoare, pantarusa Jenny, invata, alaturi de micul cititor, desigur, curiozitati despre aspectul fizic si penajul acestora, obiceiurile si comportamentul lor, preocuparile, temperamentul si interactiunea dintre ele, hrana si adapostul lor, construirea cuiburilor, migratia, relatiile de rudenie, asemanari si deosebiri. Adorabile prin modul de evocare, apelativele, unicitatea si diversitatea lor, prin trasaturile morale care le insufletesc, entuziasmul, harnicia, afectiunea, simtul responsabilitatii, fidelitatea, si prietesugul lor, este cu neputinta ca acestea să nu cucereasca inimile micilor iubitori ai naturii, care vor fi surprinsi si amuzati, dar mai ales inspirati.
 
Ilustratiile sunt realizate cu precizie si atat de fidele realitatii, incat studierea lor da oricui posibilitatea de a identifica pasarile infatisate.
 
Scrisa printr-o muncă plina de dragoste pentru cei mici si pentru pasari, aceasta carte isi propune sa fie atat una de povesti, cat si, in egala masura, un manual de nadejde.
 
O carte ingrijita de Editura Prospero, în colaborare cu Societatea Ornitologica Romana.
 
Specificatii
Varsta
3-6 ani,  7-9 ani,  10-12 ani,  13-14 ani
Limba
Romana
Format
Fizic

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!