Secretul lui Raul Taburin - Jean-Jacques Sempé, cu ilustratii - Jean-Jacques Sempé

Secretul lui Raul Taburin - Jean-Jacques Sempé, cu ilustratii - Jean-Jacques Sempé

Product code: 9786068986517
54,00 Lei
-+
Adauga in cos
Autor: Jean-Jacques Sempé
Traducere; Raluca Dincă
Anul apariției: 2022
Dimensiuni 22 × 18 cm
Tip: Copertă moale
Vârsta recomandată: +10 ani, adulți
Număr de pagini: 108
ISBN: 978-606-8986-51-7
Editura Frontiera
 
Raul Taburin este cel mai renumit negustor de biciclete din oraș. Și totuși, el însuși nu a învățat niciodată să meargă pe bicicletă!
 
Secretul lui Raul Taburin spune povestea unui foarte priceput și îndrăgit negustor de biciclete, care are un secret special: el însuși nu știe să meargă pe bicicletă. O poveste caldă și amuzantă, care vorbește cititorilor de toate vârstele despre eșec și succes, despre aparențe și sinceritate și despre greutatea de a face lumină în camerele cele mai ascunse ale sufletului.
 
Povestea pe larg
Raul Taburin este cel mai cunoscut negustor și reparator de biciclete din micul oraș Sin-Cereni. Atât de cunoscut, încât oamenii au ajuns să nu mai spună bicicletă, ci… taburină! Raul Taburin are însă și un secret bine ascuns. Deși bicicletele sunt tovarășele sale nedespărțite, Taburin nu a reușit să învețe niciodată să meargă pe bicicletă. Cine să-l creadă, însă? Și cum să trăiești cu un asemenea secret tocmai în orășelul Sin-Cereni?
 
Alături de Raul Taburin, povestea adună personaje din cele mai pitorești, care își poartă în nume atât umorul, cât și vanitatea. Fotograful Figurin, opticianul Bifază și băcanul Zbârcioagă sunt câteva astfel de personaje care colorează micuța comunitate.
 
Taburin este uimit să descopere că nu este singurul care trăiește drama impostorului și că o confesiune sinceră te ajută să râzi iarăși din toată inima.
 
Cine e autorul
Jean-Jacques Sempé este unul dintre marii caricaturiști ai lumii, cu o carieră extrem de prolifică și cu o privire artistică mereu blândă asupra vieții, mai ales în ipostazele ei obișnuite. A scris și ilustrat peste 40 de cărți, traduse în 25 de limbi.
 
A contribuit cu desenele și caricaturile sale, de-a lungul timpului, la reviste prestigioase din Franța, precum Sud-Ouest, Ici Paris sau Paris Match, dar a semnat și peste o sută de coperte pentru revista americană The New Yorker.
 
Alături de René Goscinny, este creatorul seriei care îl are drept protagonist pe Micul Nicolas.
 
Desenele și serigrafiile sale au fost expuse în numeroase galerii de artă din întreaga lume, iar cartea Secretul lui Raul Taburin a fost ecranizată în anul 2018, în regia lui Pierre Godeau.
 
Cuvinte pe care să le iei cu tine
Un cuvânt care ne-a rămas prieten pe viață din această carte:
 
taburină = o bicicletă specială, cu lanț (de erori), șa (Hutchinson) și un apetit pentru destăinuiri; leagă amiciții durabile cu figurinele.
Specifications
Varsta
10-12 ani,  13-14 ani,  14+
Limba
Romana
Format
Fizic
Disponibilitate
Noutati

Tell us your opinion about this product

Your opinion is very important to us!