Basme africane - Gcina Mhlophe, cu ilustratii - Rachel Griffin

Basme africane - Gcina Mhlophe, cu ilustratii - Rachel Griffin

Cod produs: 9786068544854
39,00 Lei
-+
Adauga in cos
Autor: Gcina Mhlophe
 
Ilustrator: Rachel Griffin
 
Editura: Cartea Copiilor
 
An aparitie: 2018
 
Coperta: Plastifiata
 
Format: 220 x 280 mm
 
Nr. pagini: 96
 
ISBN: 9786068544854
 
Poveștile trăiesc dacă sunt spuse mereu
 
ÎN AFRICA se spun povești din cele mai vechi timpuri. Popoarele africane vorbesc peste o mie de limbi – mai multe decât pe oricare alt continent. Înțelepciunea populară s-a transmis de la om la om și din ea s-au născut multe povești care se mai spun și astăzi. În ele găsim explicații pentru orice – de la cum au fost create lucrurile până la de ce vânează bufnițele noaptea. În Africa și peste tot în lume, poveștile trăiesc numai dacă sunt spuse mereu și mereu. Ce-ar fi să te alături și tu, cititorule, tradiției africane de a spune povești pentru a le da mai departe? E de ajuns să deschizi cartea și vei începe o călătorie de neuitat prin acest continent extraordinar care este Africa. (GCINA MHLOPHE, autoare)
 
• Antologie ilustrată de povești, cu o prezentare generală a continentului african și cu o introducere la fiecare poveste cu informații despre țara din care provine
 
Nolwandle, copila valurilor
Makhosi și coarnele fermecate
Masilo și Masilonyana
Marele vânător
Vântul de pe Mare
Greaua încercare a lui Ananse
Mama cea înţeleaptă
Totul se schimbă, totu-i trecător
 
GCINA MHLOPHE locuiește în Durban, Africa de Sud, și de peste trei decenii scrie, joacă teatru și susține ateliere de povestit și citit împreună în toată lumea. Este inițiatoarea a numeroase acțiuni de sprijin pentru diverse comunități africane, printre care Literacy Promotion Road Show, o campanie de promovare a lecturii prin înființarea de biblioteci în școlile din Africa de Sud.
 
RACHEL GRIFFIN trăiește în Devon, Anglia, unde lucrează ca ilustratoare de carte și designer. Se folosește foarte mult de colaj și îi place să combine materialele, cum ar fi hârtia făcută manual, țesăturile și obiectele decorative din sticlă, piatră sau metal.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!