Inclestarea regilor (Vol. I-II) - George R.R. Martin

Inclestarea regilor (Vol. I-II) - George R.R. Martin

Cod produs: 9786067588699
68 Lei
-+
Adauga in cos

Autor: George R.R. Martin
Editura: Nemira
An aparitie: 2017
Coperta: Necartonata
Format: 200 x 130 mm
Nr. pagini: 528, 496
ISBN: 9786067588699

Westeros este taramul uitat al luptei si al razbunarii, al vrajitoriei si al razboiului. Povestea din Urzeala tronurilor continua in volumul al doilea cu haosul din lumea politica in care fecioarele se aliaza cu nebunii, fratii comploteaza unul impotriva celuilalt, iar mortii se ridica pentru a intuneca pamantul. Intr-un climat al incestului si al fratricidului, al alchimiei si al crimei, pretul gloriei va fi masurat in sange si le va fi platit celor mai cruzi invingatori.

„Un razboi pentru succesiunea la tron intoarce fratii unii impotriva altora, intr-o lupta armata si politica fara precedent. Sapte familii nobiliare sunt prinse in infruntare, iar viata si avutia lor depind de eternul joc al santajului, al intrigilor, al rapirilor si al magiei. Universul creat de Martin este de o bogatie fara precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, impinse dincolo de limitele onoarei si ale tradarii.“ - Library Journal

Inclestarea regilor este cea de-a doua carte din saga fantasy Cantec de gheata si foc. Povestea continua cu aceleasi dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni de mult disparuti. Totul se petrece intr-un climat al fratricidului si al incestului, al alchimiei si al crimei. De la fortareata Piatra Dragonului pana la taramurile amenintatoare din Winterfell, haosul a pus stapanire pe toata suflarea. Raceala dura a iernii se apropia ca o bestie infuriata. Cei doi conducatori care asigurasera linistea taramului, Lordul Eddard Stark si Regele Robert Baratheon, au cazut prada intrigilor si tradarii. Iar pretendentii la tronul Celor Sapte Regate s-au hotarat sa isi impuna vointa prin foc si distrugere.

Saga Cantec de gheata si foc este ecranizata de HBO intr-un serial de succes, devenit un adevarat fenomen mondial.

„Magie neagra, intriga politica si multa varsare de sange – o saga titanica: G.R.R. Martin. Un festin al literaturii fantasy care va satisface orice apetit.“ - Publisher’s Weekly

Fragment din roman:

"Din oamenii plecati spre miazazi, doar oseminte reci aveau sa se mai intoarca. Ned a avut dreptate, gandi Catelyn. Locul lui era la Winterfell, mi-a spus asta, dar am vrut sa-l ascult? Nu. Du-te, i-am spus, trebuie sa fii Mana Regelui Robert, pentru binele Casei, de dragul copiilor nostri... al meu, nu de altceva...
- In al treilea rand, spada tatalui meu, Gheata, imi va fi trimisa aici, la Riverrun. Il privi pe Ser Edmure Tully, fratele ei, cum statea cu degetele mari agatate de centura sabiei, cu chipul neclintit ca o stanca.
- In al patrulea rand, regina ii va porunci tatalui ei, Lordul Tywin, sa-i elibereze pe acei cavaleri si stegari ai mei pe care i-a luat prizonieri in batalia de la Furca Verde a Tridentului. Dupa ce face asta, voi elibera propriii mei prizonieri luati la Padurea Soaptelor si la Batalia Taberelor, cu exceptia lui Jaime Lannister, care va ramane ostaticul meu, ca garantie pentru buna purtare a tatalui sau.
Catelyn studie zambetul de cunoscator al lui Theon Greyjoy, intrebandu-se ce insemna. Tanarul acela avea un mod de a privi de parca ar fi stiut vreo gluma secreta la care numai el avea acces. Lui Catelyn nu ii placuse asta niciodata.
- In sfarsit, Regele Joffrey si Regina Regenta trebuie sa renunte la toate pretentiile de dominatie asupra Nordului. De-acum inainte nu mai facem parte din tara lor, ci suntem un regat liber si independent, ca in vechime. Teritoriul nostru va cuprinde toate pamanturile familiei Stark de la nord de Gat si, in plus, tinuturile strabatute de Raul Trident si de afluentii sai, marginite la apus de Dintele de Aur si la rasarit de Muntii Lunii.
- REGELE NORDULUI! bubui Marelejon Umber, izbind aerul cu pumnul sau cat un jambon, in timp ce striga Stark! Stark! Regele Nordului!
Robb infasura pergamentul la loc.
- Maester Vyman a desenat o harta. Vei primi o copie pentru regina. Lord Tywin trebuie sa se retraga dincolo de aceste granite si sa opreasca jafurile, incendierile si devastarile. Regina Regenta si fiul ei nu vor cere taxe, dari si servicii de la poporul meu si imi vor dezlega lorzii si cavalerii de toate juramintele de credinta, legamintele, promisiunile, datoriile si obligatiile fata de Tronul de Fier si de Casele Baratheon si Lannister. In plus, Lannisterii vor trimite zece ostatici de familie nobila, asupra carora vom cadea de comun acord, ca zalog al pacii. Acestia vor fi tratati ca oaspeti de onoare, conform rangului lor. Atat timp cat termenii acestui pact vor fi respectati cu buna-credinta, voi elibera cate doi ostatici in fiecare an si ii voi reda familiilor lor, nevatamati. Robb azvarli sulul de pergament la picioarele cavalerului. Astea sunt conditiile. Daca le indeplineste, ii voi oferi pacea. Daca nu - fluiera si Vant Cenusiu inainta, maraind - va avea parte de inca o Padure a Soaptelor.
- Stark! racni din nou Marelejon si acum i se alaturara si alte glasuri, strigand: Stark, Regele Nordului!
Lupul isi dadu capul pe spate si incepu sa urle. Chipul lui Ser Cleos capatase culoarea laptelui prins. "


 

Specificatii
Limba
Romana
Format
Fizic

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!