O portocală de Crăciun - Patricia Polacco, cu ilustratii - Patricia Polacco

O portocală de Crăciun - Patricia Polacco, cu ilustratii - Patricia Polacco

Cod produs: 9786068986616
49,00 Lei
-+
Adauga in cos
Dăruind, vei dobândi. Este minunea pe care o trăiește și Frankie într-un Crăciun gălăgios și parfumat de familie.
 
Titlu: O portocală de Crăciun
Autor: Patricia Polacco
Ilustrații: Patricia Polacco
Anul apariției 2022
Vârsta recomandată +5 ani, +7 ani, +10 ani
Număr de pagini 48
Dimensiuni: 23,5 x 26 cm
ISBN 978-606-8986-61-6
Tip copertă: cartonată
Editura Frontiera
 
O portocală de Crăciun! Uneori, e tot ce îți dorești la marea sărbătoare.
 
Frankie și portocala
 
Povestea ne duce în familia Stowell și ne împrietenește cu Frankie, mezinul familiei. Frankie mai are opt frați. Pentru ei, fiecare Crăciun este cu totul și cu totul special, pentru că tatăl lor le aduce de departe, cu trăsura, nouă portocale. Câte una pentru fiecare copil.
 
Dar iarna aceasta e grea, trenurile și trăsurile nu fac față zăpezilor, și cei nouă copii riscă să rămână nu doar fără mult așteptatele portocale, ci și fără tata de Crăciun. O înlănțuire de întâmplări îl fac pe Frankie să simtă care este cu adevărat sufletul acestei sărbători, deși tocmai portocala lui pare să lipsească de pe șemineu.
 
Sau poate că nu?
 
Povestea se petrece în timpul Marii Recesiuni din America și leagă în mod minunat trăirea sărbătorii de bucuria de a dărui.
 
Patricia Polacco și poveștile ei adevărate
 
„O portocală de Crăciun” este încă o poveste emoționantă a Patriciei Polacco, inspirată din viața sa de familie. Frankie a fost fratele cel mai mic la bunicii scriitoarei, iar întâmplarea cu Frankie și portocala sa a devenit parte din repertoriul de Crăciun al familiei.
 
Multe generații s-au perindat de atunci. Dragul nostru Frankie n-a apucat să treacă de vârsta copilăriei. Pentru el, Crăciunul acela a fost și ultimul. Însă nepoții și strănepoții Stellei – ca și urmașii fraților și ai surorilor ei – încă își împodobesc șemineul cu portocale și crenguțe de brad. Așa facem cu toții în fiecare an în preajma Crăciunului.
 
La sfârșitul sărbătorii, când îndepărtăm crenguțele și portocalele, o facem de fiecare dată cu o oarecare tristețe. Crenguțele sunt uscate ca iasca. Portocalele sunt zbârcite și maronii.
 
Toate, în afară de una. Un miracol de Crăciun, așa credem noi. Acasă la fiecare dintre noi, întotdeauna se întâmplă ca una dintre portocale, una singură, să rămână la fel de proaspătă ca în prima zi.
 
În familia mea, îi zicem… portocala lui Frankie.
 
 
 
 
 
Specificatii
Varsta
3-6 ani,  7-9 ani
Format
Fizic
Limba
Romana
Disponibilitate
Noutati

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!