Ce a făcut marchizul când a aflat - Brad Florescu, cu ilustratii - Matei Alexandrescu

Ce a făcut marchizul când a aflat - Brad Florescu, cu ilustratii - Matei Alexandrescu

Cod produs: 9786068986470
45 Lei
-+
Adauga in cos
Titlu Ce a făcut marchizul când a aflat
Autor Brad Florescu
Ilustrator Matei Alexandrescu
Colecția Frontiera Clasic
Anul apariției 2021
Vârsta recomandată +7 ani, +10 ani, cărți fără vârstă
Tip copertă cartonată
Număr de pagini 88
Dimensiuni 25 × 20 cm
ISBN 978-606-8986-47-0
Editura Frontiera
 
Antologie de povești năstrușnice din toată lumea.
 
Ce a făcut marchizul când a aflat este o antologie ilustrată de povești ale lumii, semnată de călătorul-povestitor Brad Florescu. Asemenea celorlalte titluri din colecția Frontiera Clasic, cartea de față le propune copiilor o selecție inedită de povești ale lumii, ilustrate și repovestite în cheie modernă.
 
Brad Florescu este călător, fotograf și totodată un nume vechi în publicistica românească. Din 2009, când s-a mutat în Thailanda, s-a dedicat pasiunii sale de călător, pe care a documentat-o constant pe blogul Tedoo.ro și pe care o transpune acum și sub formă editorială.
 
Cele 18 texte care alcătuiesc cartea pot fi considerate povești pentru copii, fiindcă sunt pline de culoare, de umor, de viețuială și de tâlc. Dar la fel de bine le putem citi și ca oameni mari, ghicind îndărătul culorilor câteva nestemate de înțelepciune perenă, perfect aplicabile vremurilor noastre.
 
De pildă, povestea care dă titlul cărții ne învață cum să ne raportăm la Breaking News, la momentele în care o veste răspândită fulgerător face pe toată lumea să-și piardă mințile. Din Mortul închipuit, povestea tragicomică a unui tăietor de lemne etiopian, înțelegem cât de departe ne poate duce credința oarbă într-o informație. Când a venit Daivau este o poveste despre puterea fricilor noastre imaginare, iar Ziua când bărbatul s-a îngrijit de casă trasează o frontieră clară între abordarea feminină și cea masculină a problemelor de zi cu zi. Cei trei frățiori descrie o lume dirijată de incompetenți (vă sună familiar?), iar din Maria cea isteață învățăm cum poate fi dezamorsat inteligent arbitrariul tiraniei.
 
Ilustrațiile cărții sunt semnate de Matei Alexandrescu, student la Academia de Arte Frumoase din Viena.
Specificatii
Varsta
7-9 ani,  10-12 ani
Format
Fizic
Limba
Romana
Disponibilitate
Noutati

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!