Familia Șoricel sub clar de lună - Kazuo Iwamura, cu ilustratii - Kazuo Iwamura

Familia Șoricel sub clar de lună - Kazuo Iwamura, cu ilustratii - Kazuo Iwamura

Cod produs: 9786068996363
31 Lei
-+
Adauga in cos
Titlu:Familia Șoricel sub clar de lună 
Autor: Kazuo Iwamura
Traducere de: Iolanda Prodan
Format: 20 × 26 cm
Coperta cartonată
Numa pagini: 32 pag.
ISBN: 978-606-8996-36-3
An apariție: 2021
Editura Cartea Copiilor
Grupa de vârstă: 2–7 ani
Traducere de: Iolanda Prodan
 
„Mulțumim, dragă Lună”
Familia Șoricel se pregătește de sărbătoare: la noapte, va fi lună plină. Vor sta toți, de la mic la mare, pe terasa din lemn pe care au construit-o la înălțime, într-un copac, vor mânca găluște și castane, vor cânta și vor spune povești și se vor bucura împreună de priveliștea minunată a lunii.
 
 
Această carte este inspirată de festivalul japonez numit otsukimi (în traducere, „contemplarea lunii“), festival în care se celebrează cea de-a 15-a zi a lunii a opta din calendarul tradițional japonez, când luna este plină, dată care, în calendarul modern, cade în septembrie sau în octombrie. Familiile iau cina împreună, sub cerul liber, și aduc mulțumiri lunii pentru recolta bogată a toamnei. Din meniul specific acestei sărbători fac parte castanele și otsukimi dango, găluște din făină de orez, care sugerează forma rotundă a lunii pline.
 
 
Suntem o familie de 14 șoricei: tata, mama, bunicul, bunica și 10 frați: Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Bujor, Merișor, Brândușa, Romanița și Ghiocel.
 
 
 
Kazuo IWAMURA s-a născut la Tokyo în 1939. A făcut studii de artă și design, iar cariera și-a început-o ca grafician la emisiunile pentru copii ale NHK, televiziunea japoneză. A lucrat și ca designer într-o companie de produse cosmetice, după care s-a decis să devină autor și ilustrator de cărți pentru copii. A publicat zeci de titluri, în Japonia și în întreaga lume. Printre cele mai iubite sunt cărțile cu aventurile de zi cu zi ale familiei Șoricel — cărți despre universul cald, luminos și plin de iubire al copilăriei și vieții de familie.
 
 
Specificatii
Varsta
0-2 ani,  3-6 ani
Format
Fizic
Limba
Romana
Disponibilitate
Noutati

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Parerea ta este foarte importanta pentru noi!