Haiku siberian – roman grafic lituanian - Jurga Vile, cu ilustratii - Lina Itagaki

Haiku siberian – roman grafic lituanian - Jurga Vile, cu ilustratii - Lina Itagaki

Product code: 9786068986319
59,00 Lei
-+
Adauga in cos
Autor: Jurga Vile
Ilustrații: Lina Itagaki
Traducător: Alina Nucă
Grafician: Sorina Vazelina
Format: 17×23 cm, softcover cu clapete
Număr de pagini: 240
Anul apariției: 2021
ISBN: 978-606-8986-31-9
Editura Frontiera
 
Haiku siberian – roman grafic lituanian
 
 
Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gâscanul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și omeniei.
 
 
 
Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, Haiku siberian este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.
 
 
 
Cartea Haiku siberian a obținut numeroase premii încă de la apariția sa din 2018. În 2021 a fost nominalizată la prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis). Alte premii:
 
a fost inclusă în catalogul White Ravens din 2017
premiul Cea mai bună carte a anului (IBBY Lituania, 2017)
premiul pentru cele mai bune ilustrații de carte de copii (IBBY Lituania, 2017)
premiul Cartea de copii a anului (Lituania, 2018)
a fost nominalizată la premiul Bologna Ragazzi (Italia, 2020)
a fost nominalizată la Festivalul internațional de Benzi Desenate de la Angoulême (2020)
premiul internațional Jānis Baltvilks (Letonia, 2020)
a fost inclusă în selecția Honour List a IBBY din 2020
a fost nominalizată la Concursul internațional de carte Reading St. Petersburg (Rusia, 2021)
 
 
Jurga Vilė (n. 1977) a studiat filologia franceză la Universitatea din Vilnius, apoi film și comunicare audiovizuală la Universitatea Sorbona III din Paris. De-a lungul timpului, a fost implicată în diverse proiecte culturale și a realizat traduceri din limbile franceză, engleză și spaniolă. Romanul grafic Haiku siberian a apărut în 2017 și a fost prima carte a autoarei. Distinsă cu numeroase premii, cartea a fost adaptată pentru teatru și urmează să fie transformată într-un film de animație.
 
 
 
Lina Itagaki (n. 1979) este ilustratoare și creatoare de benzi desenate din Lituania. A studiat limba japoneză la Universitatea din Tokio și are studii economice. Interesul pentru desen a determinat-o să urmeze cursurile de grafică de la Academia de Artă din Vilnius, pe care a absolvit-o în 2014. Haiku siberian a fost prima ei carte publicată și proiectul cu cel mai mare succes. Lina are în lucru și alte romane grafice, fiind în mod special atrasă de temele istorice.

Tell us your opinion about this product

Your opinion is very important to us!